Heb je last van oude pijn?

(fysiek, emotioneel of mentaal)

Therese Snel

Start vandaag nog met je herstel!

Mijn benadering is gericht op aanhoudende – of terugkerende pijn.
Mijn rol is coachend.
Dat houdt in dat onze samenwerking gelijkwaardig is.
Over je herstel heb je zelf de regie.
Je gaat je lichaam beter begrijpen en je zelfhelend vermogen inzetten.

Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van je pijn.
Je wordt weer pijnvrij en kunt weer bewegen, werken, tuinieren en die leuke (groot)ouder voor je (klein)kinderen zijn zonder zorgen over pijnklachten.

werkwijze

1 vrijblijvend gesprek (gratis)

Een kennismakingsgesprek en intake
over je klachten

maak een afspraak

2 traject pijnherstel (vervolg)

Eén-op-één traject
om pijnvrij te worden

lees meer

3 werkboek

Een werkboek met opdrachten waarin je stap voor stap wordt meegenomen

lees meer

eerste kennismaking

Het eerste gesprek (via de telefoon of beeldbellen) is gratis en vrijblijvend, omdat het fijn is om eerst kennis te maken. Tijdens deze sessie nemen we jouw pijnklachten door en krijg ik een goed beeld van onderliggende signalen en onbewuste processen van je pijnklachten. Natuurlijk leg ik alles uit. Als laatste inventariseren we met elkaar of een hersteltraject aansluit op jou, je doelen en je klachten.

traject pijnherstel

chronische pijn voorbij

Hersteltraject ‘chronische pijn voorbij’ is een 1 op 1 traject, gebaseerd op de Pijn Reset Methode. Ik begeleid je persoonlijk met oefeningen en opdrachten. Je krijgt en houdt onbeperkt toegang tot een online leeromgeving van de training Chronische Pijn Voorbij. Je krijgt informatie en tools over verschillende thema’s als emoties en de relatie tussen body & mind. Het zijn tools for life om in te zetten voor je zelfhelend vermogen. In het traject kijk je naar alle levensgebieden, dus het gaat in feite om persoonlijke ontwikkeling. Deelname gaat via een adviesgesprek.

traject pijnherstel

In een traject pijnherstel doorloop jij de volgende stappen:

1. Je start metchronische pijn voorbij’, een online werkboek om tijdens de begeleiding te volgen, waarmee je direct zelf al stappen zet. Je ontwikkelt zelfinzicht en lichaamsbewustzijn om stress en lichamelijke spanning te verminderen.

2. Uitleg en educatie over de oorzaak van de pijn en wat er in je lichaam gebeurt. Met de juiste kennis begrijp je hoe je brein werkt en wat de rol is van emoties, stress en van je persoonlijkheid bij het ontstaan en het in stand houden van pijn. Informatie helpt om eventuele angst te verminderen en stelt je gerust, over wat er werkelijk aan de hand is. Minder angst en minder weerstand zal pijn minder voeden.

3. Mindset en commitment voor jouw herstel. Je huidige mindset heeft je niet van je klachten afgeholpen. Een andere mindset wel. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om van je pijn af te komen. Misschien voel je je zelfs wat moedeloos. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om zelf de regie te nemen in je gezondheid en dat jij zelf je doelen (wensen) stelt.

4. Je gaat kijken naar je leven en je sociale activiteiten gedoseerd opbouwen, in hoeverre jij dat nog niet doet. Het is belangrijk dat je geleidelijk weer vertrouwen krijgt in je lijf. Je krijgt informatie over de rol van emoties en de relatie tussen body & mind.

5. Oorzaak vinden: door middel van body & mind coaching ga je op zoek naar de oorzaak van de pijn. Je leert luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Met de oefeningen kom je tot je eigen recept en werk je zelf aan je herstel.

6. Oorzaak opruimen en zelfhelend vermogen activeren. Ik werk met EFT, body & mind coaching, hypnosetechnieken, QHHT en de methode oldpain2go, een methode om oude pijnsignalen die geen functie meer hebben te verwijderen.

7. Pijnvrij blijven. Het is belangrijk dat je een pijnvrij leven houdt. Je houdt toegang tot de online trainingen van het traject. En je gaat de nieuwe versie van jou integreren in je leven, vanuit je gestelde doelen. De begeleiding is maatwerk. Iedereen is anders. Een authentiek en betekenisvol leven is belangrijk om je goed te blijven voelen.

mindfulness en chronische pijn

Pijncoaching wordt gecombineerd met waardevolle educatie, oefeningen en opdrachten èn met de online training ‘Heel Mindful’, die je zelfstandig in eigen tijd en tempo doorloopt.

Met deze training ontwikkel je onder andere lichaamsbewustzijn. Je wordt je bewust van stress en lichamelijke spanning, pijn, van hoe je pijn voelt en wat je pijn je zegt. Het is heel waardevol om een meer aandachtige levenshouding te ontwikkelen als je last hebt van pijn en stress. Het helpt je te ontspannen en om je te verhouden met wat er in je omgaat.

Het heet Heel Mindful, want is Heel Gezond en gericht op de hele jij: op je hoofd, lichaam en hart.

praktisch

investering

Een traject wordt in overleg op maat samengesteld.

Voor het volledige traject ‘chronische pijn voorbij’ hebben we één-op-één 12-15 uur contact. Daarnaast maak je zelf tijd vrij voor oefeningen en opdrachten om belangrijke inzichten op te doen over jezelf, je klachten en de mind-body connectie. In een afgeschermde online leeromgeving komen alle oefeningen en tools, waar je onbeperkt toegang tot houdt.

De online training Heel Mindful bestaat uit 8 lessen, waarvan elke week een les vrijkomt. Je houdt onbeperkt toegang tot deze training.

betalen

Na de adviessessie (kennismakingsgesprek) ontvang je de factuur, dus voorafgaand aan de eerste afspraak. De betaling garandeert de afspraak.

Werkgevers, arbodiensten, aansprakelijkheidsverzekeraars en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn regelmatig bereid om een traject pijnherstel te betalen. Het traject past goed binnen een letselschadetraject.

Als je een uitkering ontvangt, informeer dan bij de bedrijfsarts of UWV naar de beschikbare financiële middelen voor herstel en re-integratie.
Je kijkt in een traject naar alle levensgebieden, dus het gaat in feite over persoonlijke ontwikkeling. Daarmee past het binnen een opleidingsbudget voor werknemers.
Kosten voor coaching zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

 

Heb je heel erg behoefte aan pijncoaching, maar zijn de financiën een struikelblok? Neem dan gerust contact met mij op. Dan kunnen we samen overleggen wat wel haalbaar is.