Therese Snel

Hallo, mijn naam is Thérèse

Als gevoelig kind voelde ik vaak haarfijn aan hoe de ander zich voelde en wat ik kon doen om mensen zich beter te laten voelen. Dat ik in de gezondheidszorg terecht kwam, verbaasde dan ook bijna niemand. Ik leerde als fysiotherapeut om me te richten op de symptomen en voelde me verantwoordelijk voor het herstel. In mijn werk in medische advisering bij letselschades had ik veel te maken met mensen met chronische pijn. De medische behandelingen waren vaak vooral gericht op lichamelijke symptomen en ik zag veel mensen daar niet van opknappen. 

Geleidelijk veranderen de opvattingen in de zorg. De focus verschuift van ziekte naar gezondheid, met een holistische aanpak en met aandacht voor onze zelfhelende vermogens. En naar het vermogen van mensen om daar zelf de regie in te nemen. Ik vind dat een mooie ontwikkeling.

Door de leiding te nemen over mijn gezondheid heb ik geleerd dat mijn lichaam en emoties mij simpelweg feedback geven om naar te luisteren. Ik ben er achter gekomen dat ik zelf veel meer kan dan ik dacht. En dat iedereen dat vermogen heeft. Wij zijn zelf de sleutel. Dat biedt kansen en geeft vrijheid. 

Je kunt zelf meer dan je denkt! Jij kiest zelf de weg voor je gezondheid en je leven.
Graag begeleid ik je hierbij in mijn praktijk, waarbij jij mijn onverdeelde aandacht krijgt.

Wat ik meeneem

Ik heb mij op diverse vlakken ontwikkeld. Ik ben fysiotherapeut (n.p). Daarnaast heb ik trainingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen in professionele communicatie en – begeleiding. Vanwege de goede resultaten bij pijnbehandeling ben ik gecertificeerd OldPain2Go Practitioner. OldPain2Go is gericht op het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis.

Ik heb de Pijn Reset Methode training voor professionals gevolgd. Deze benadering kent een hoog succespercentage.

Omdat de sleutel tot verandering in het onderbewuste zit, pas ik als hypnotherapeut hypnosetechnieken toe in de begeleiding. Voor het specifiek werken met emoties ben ik EFT behandelaar, opgeleid bij Novet. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een verbazingwekkend succesvolle aanpak voor alle stressgerelateerde problematiek. Een groot voordeel is dat EFT een makkelijk zelfhulpmiddel is. Je kan hiermee zelf aan de slag.

Verder ben ik QHHT-practitioner (quantum healing hypnose technique) en Yoga Nidra teacher.

Ik mediteer dagelijks voor mezelf en ben mindfulnesstrainer. Vanwege de bewezen positieve effecten bij chronische pijn en – stress bied ik mindfulness aan als waardevolle en betaalbare online training, los (want het is voor iedereen) of binnen het traject pijnherstel.

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar wat er meer is tussen hemel en aarde. Ik heb o.a. de Academie voor Mediumschap bij José Gosschalk en Karel Besseling afgerond. Mijn hart gaat daar sneller van kloppen en daarbij wil mijn hoofd ook graag mee. Om meer te begrijpen over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, hoofd en hart.

Mijn ervaring, kennis en passie komen samen in mijn praktijk.

Emovere

Ik ben aangesloten bij Stiching Emovere, een landelijk platform van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen met als doel verandering te brengen in de aanpak van onvoldoende begrepen langdurige (pijn)klachten. Ik deel de visie van Emovere. De kern van deze visie is dat onbewuste, verdrongen emoties de belangrijkste oorzaak zijn van het ontstaan en in stand houden van medisch onverklaarde lichamelijke klachten. Deze verdrongen emoties bewust maken, voelen en verwerken leidt tot herstel.

Stichting Emovere: www.stichtingemovere.nl.

Beter voelen

Om meer mensen van denken naar voelen te begeleiden, geef ik samen met Liek Schilder met veel plezier diverse Cursussen vanuit bewustzijnscentrum Groei-In-Zicht. Je bent ook hier van harte welkom!

Visie

Hoofd, lichaam en hart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat jij denkt en voelt, heeft invloed op je lichaam. Mijn benadering is er op gericht dat onbewuste onderdrukte emoties, overtuigingen, stress en trauma de oorzaak zijn van het in stand houden van pijn. Als jij je bewust wordt van wat er aan de hand is en wat de oorzaak daarvan is, kan jij herstellen. Als jij leert luisteren naar wat je lichaam je vertelt, spreek je je zelfhelende vermogens aan. Alles zit al in je!

Sta jij open voor deze benadering en voel jij zelf ook dat de verantwoordelijkheid voor je gezondheid bij jezelf ligt? Wil je nu echt wat aan je pijn doen? Je bent van harte welkom om hierover van gedachte te wisselen in een vrijblijvend adviesgesprek.

Missie

Mijn doel is dat zoveel mogelijk mensen weten dat er wat te doen is aan aanhoudende – en terugkerende klachten. Je bent het waard om een pijnvrij en ontspannen leven te leiden. Daarvoor weet je zelf het beste de weg. 

In onze maatschappij is bij velen ons gevoel ondergeschikt geraakt aan ons denken. Terwijl ons handelen grotendeels onbewust plaatsvindt vanuit gevoelens. Wij kunnen zelf meer dan wij vaak denken. Naast lichamelijke klachten hebben veel problemen te maken met verborgen emoties en onderdrukte zelfexpressie. Het is van belang dat wij ons bewust worden van de onmetelijke kracht en wijsheid in onszelf. Dat we authentiek kunnen zijn, onze emoties voelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen.

Spreekt mijn werkwijze en expertise je aan? Ik help je graag!