Therese Snel

Hallo, mijn naam is Thérèse

Als hooggevoelig kind voelde ik vaak haarfijn aan hoe de ander zich voelde en wat ik kon doen om mensen zich beter te laten voelen. Dat ik in de gezondheidszorg terecht kwam, verbaasde dan ook bijna niemand. Ik leerde als fysiotherapeut om me te richten op de symptomen en voelde me verantwoordelijk voor het herstel. In later werk in medische advisering in letselschades had ik veel te maken met mensen met chronische pijn. De medische behandelingen waren vaak vooral gericht op lichamelijke symptomen en ik zag veel mensen daar niet van opknappen. 

Chronische pijn en emoties

Mijn benadering is niet gericht op de symptomen, maar op de onderliggende oorzaak en op onze zelfherstellende vermogens. De oorzaak van het aanhouden van pijn zit niet alleen plaatselijk lichamelijk, maar in het brein, van waaruit pijn wordt geregeld. Lichamelijke- en emotionele pijn worden in hetzelfde deel van ons brein verwerkt. Het overgrote deel (95%) van wat wij ervaren en van waaruit wij handelen, gebeurt onbewust vanuit gevoelens. Het bewust worden van de oorzaak zorgt ervoor dat je brein je niet meer af hoeft te leiden met pijn. Dat gaat over het bewust voelen en erkennen van stress, onderdrukte emoties, overtuigingen in combinatie met bepaalde karaktereigenschappen (als perfectionisme, hooggevoeligheid, zorgzaam en gedreven zijn, goed willen doen, etc).

Hoe ik mijn zelfhelend vermogen activeerde

Ik ben een harde werker, wil het graag allemaal goed doen en ga door tot iets af is. Zelf heb ik jarenlang aan symptoombestrijding gedaan voor mijn eigen vervelende buikklachten. Door inzichten, onderzoek, emoties voelen, zelfexpressie en allerlei bewustwordingsprocessen heb ik geleerd dat mijn lichaam en emoties mij simpelweg feedback geven om naar te luisteren. Ik heb geleerd dat mijn klachten een afleiding waren. Ik zat letterlijk niet goed in mijn vel, omdat ik mentaal en energetisch niet goed in mijn vel zat. Omdat ik diep van binnen voelde dat ik nog niet deed waarvoor ik geboren was. En omdat ik mezelf steeds aan het aanpassen was aan een ander in plaats van dat ik mijn eigen leven leidde. Sinds ik mij daar bewust van ben, kan ik daar wat aan doen. Ik ben er achter gekomen dat ik zelf veel meer kan dan ik dacht. En dat iedereen zijn zelfhelende vermogens kan inzetten.

Geleidelijk veranderen de opvattingen in de zorg. De focus verschuift van ziekte naar gezondheid en het zelfhelend vermogen. En naar het vermogen van mensen om daar zelf de regie in te nemen. Ik vind dat een mooie ontwikkeling.

Mijn benadering is gericht op chronische pijn. Dat houdt in dat de pijn langer dan drie maanden bestaat.

Wat ik meeneem

Ik heb mij op diverse vlakken ontwikkeld. Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarnaast heb ik o.a. trainingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen in professionele communicatie en – begeleiding. Vanwege de goede resultaten bij pijnbehandeling ben ik opgeleid tot gecertificeerd OldPain2Go Practitioner. OldPain2Go is gericht op het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis.

In 2021 heb ik de Pijn Reset Methode training voor professionals bij pijnexpert Tim van Orsouw gevolgd. Ook deze benadering kent een hoog succespercentage.

Omdat de sleutel tot verandering in het onderbewuste zit, pas ik als hypnotherapeut i.o. geleerde hypnosetechnieken toe in de begeleiding. Voor het nog meer werken met emoties ben ik EFT behandelaar i.o. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een verbazingwekkend succesvolle aanpak voor alle stressgerelateerde problematiek. Een groot voordeel is dat EFT een makkelijk zelfhulpmiddel is. Je kan hiermee zelf aan de slag.

Verder ben ik QHHT-practitioner (quantum healing hypnose technique) en Yoga Nidra teacher.

Ik mediteer dagelijks voor mezelf en ben mindfulnesstrainer. Vanwege de bewezen positieve effecten bij chronische pijn en – stress bied ik mindfulness aan als waardevolle en betaalbare online training, los (want het is voor iedereen) of binnen het traject pijnherstel.

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar wat er meer is tussen hemel en aarde. Ik heb onder andere de Academie voor Mediumschap in Naarden afgerond. Mijn hart gaat daar sneller van kloppen en daarbij wil mijn hoofd ook graag mee. Om meer te begrijpen over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, hoofd en hart.

Mijn ervaring, kennis en passie komen samen in mijn praktijk.

Emovere

Ik ben aangesloten bij Stiching Emovere, een landelijk platform van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen met als doel verandering te brengen in de aanpak van onvoldoende begrepen langdurige (pijn)klachten.

Stichting Emovere: www.stichtingemovere.nl.

Beter voelen

Om meer mensen van denken naar voelen te begeleiden, geef ik samen met Liek Schilder met veel plezier diverse Cursussen vanuit bewustzijnscentrum Groei-In-Zicht. Je bent ook hier van harte welkom!

visie

Hoofd, lichaam en hart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat jij denkt en voelt, heeft invloed op je lichaam. Mijn benadering is er op gericht dat onbewuste onderdrukte emoties, overtuigingen, stress en trauma de oorzaak zijn van het in stand houden van chronische pijn. Als jij je bewust wordt van wat er aan de hand is en wat de oorzaak daarvan is, kan jij herstellen. Als jij leert luisteren naar wat je lichaam je vertelt, spreek je je zelfhelende vermogens aan. Alles zit al in je!

Sta jij open voor deze benadering en voel jij zelf ook dat de verantwoordelijkheid voor je gezondheid bij jezelf ligt? Wil je nu echt wat aan je pijn doen? Je bent van harte welkom om hierover van gedachte te wisselen in een vrijblijvend adviesgesprek.

 

missie

Deze pagina gaat niet alleen over mij, maar ook over jou. Ik wil mensen helpen (zichzelf) beter te voelen. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen weten dat er wat te doen is aan aanhoudende – en terugkerende klachten. Je bent het waard om een pijnvrij en ontspannen leven te leiden. Daarvoor weet je zelf het beste de weg. 

In onze maatschappij is bij velen ons gevoel ondergeschikt geraakt aan ons denken. Terwijl ons handelen grotendeels onbewust plaatsvindt vanuit gevoelens. Wij kunnen en zijn veel meer dan wij vaak denken. Naast lichamelijke klachten hebben veel problemen te maken met verborgen emoties en onderdrukte zelfexpressie. Voor een betere wereld is het van belang dat wij ons daar bewust van worden. Dat we authentiek kunnen zijn en emoties voelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen.