OldPain2Go

Pijn Vermindering & Pijn Verwijdering

Het woord ‘pijn verwijdering’ roept bij veel mensen die al jarenlang pijn hebben vaak heftige reacties op. Zij hebben al van alles geprobeerd, zoals pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades, de pijnpoli of een TENS apparaat. En zij hebben de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Vaak is dat ook bevestigd door arts of specialist: ‘je moet er mee leren leven’ en ‘deze pijn is niet te genezen’. Dus hoe is het mogelijk dat hier over pijn verwijdering wordt gesproken voor bijvoorbeeld artrose of fibromyalgie.  

Wat is pijn?

Pijn is slechts een boodschap aan jou om je aandacht te trekken. Het doel daarvan is je te beschermen tegen (verdere) lichamelijke schade of gevaar, bijvoorbeeld zodat je niet doorloopt met een gebroken been. Het zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Vroeger dacht men dat pijn alleen betrekking had op lichamelijke schade. Inmiddels heeft de Neurowetenschap aangetoond dat dit niet het geval is. Het hebben van pijn betekent niet dat er iets structureel mis is met het lichaam. 

Wat is chronische pijn?

Pijn kan acuut of chronisch zijn. Bij acute pijn is er een signaal van weefselschade. Meestal lost het lichaam acute pijn vanzelf op binnen korte tijd, binnen drie maanden. Bij chronische pijn houden pijnsymptomen langer dan drie maanden aan. Alle pijn wordt gegenereerd in het brein. Het is een geavanceerd systeem gebaseerd op vele biologische, psychologische en sociale factoren. Pijnsignalen dienen als bescherming. Bij chronische pijn houdt het brein onterecht vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd. Het interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn.

Waarom gebeurt dat?

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt het pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een ‘aangeleerde’ pijn zenuwbaan geworden en deze wordt steeds sterker naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Dan wordt het een vicieuze cirkel.

Betekent chronische pijn dat er blijvende schade is?

Het kan zijn dat er blijvende beschadiging is, maar dat betekent niet dat je aanhoudende pijn moet hebben. Er is via MRI en röntgenfoto’s allang bewezen dat je aantoonbare weefselschade kunt hebben zonder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je deze, inmiddels niet-funtionerende pijn, nog nodig hebt. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

Dus de pijn zit tussen mijn oren?

Nee. Absoluut niet. Alle pijn is echt. Uit onderzoek (functionele MRI-brein scans) blijkt dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of door stressvolle situaties in ons leven.

Hoe kan OldPain2Go ® Go helpen?

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. Je kunt herstellen. Niet-functionele pijn kan uit. OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was. Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel willen loslaten. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Je kunt hier de video testimonials bekijken van enkele Nederlandse cliënten die gebruik maakten van de OldPain2Go® methodiek en op de Engelse pagina hier vindt je 100+ Engelse testimonials.

Investering

Ik heb de ervaring dat het belangrijk is om ruim de tijd te nemen voor een OldPain2Go sessie, zodat het mogelijk dat je in één sessie een overbodig pijnsignaal uitschakelt. De tijdsinvestering is ongeveer 3 uur. De prijs is €175 per sessie.

Voor specifieke chronische pijn (o.a. fibromyalgie, M.E., Chronisch Vermoeidheid Syndroom) klik hier.

Ik wil graag een OP2G afspraak maken

2 + 11 =