OldPain2Go

OldPain2Go® voor pijn Vermindering & Pijn Verwijdering

OldPain2Go® is een methode om oude pijn te verminderen of uit te zetten. Als pijn niet meer gekoppeld is aan acuut letsel, er geen nut of noodzaak meer voor de pijn is, kan deze worden uitgeschakeld.

Je hoeft er niet in te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kan het resultaat zijn dat je zonder of met veel minder pijn verder leeft. De enige voorwaarde om van de pijn af te komen, is dat je de pijn werkelijk wilt loslaten.

Wat is pijn?

Pijn is een boodschap aan jou om je aandacht te trekken. Het doel daarvan is je te beschermen tegen (verdere) lichamelijke schade of gevaar, bijvoorbeeld zodat je niet doorloopt met een gebroken been. Het zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Vroeger dacht men dat pijn alleen betrekking had op lichamelijke schade. Inmiddels heeft de Neurowetenschap aangetoond dat dit niet het geval is. Het hebben van pijn hoeft niet te betekenen dat er iets mis is met het lichaam. 

Wat is chronische pijn?

Pijn kan acuut of chronisch zijn. Bij acute pijn is er een signaal van weefselschade. Meestal lost het lichaam acute pijn vanzelf op binnen drie maanden. Bij chronische pijn houden pijnsymptomen langer dan drie maanden aan. Alle pijn wordt geregeld in het brein. Pijnsignalen dienen als bescherming. Bij chronische pijn houdt het brein onterecht vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd. Het interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn.

Waarom gebeurt dat?

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt het pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een ‘aangeleerde’ pijn zenuwbaan geworden. Net zoals je aangeleerde zenuwpaden hebt om te fietsen of te lopen. Zo’n aangeleerd pijnpad wordt steeds sterker naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Dan wordt het een vicieuze cirkel.

Betekent chronische pijn dat er blijvende schade is?

Het kan zijn dat er blijvende beschadiging is, maar dat betekent niet dat je aanhoudende pijn moet hebben. Er is via MRI en röntgenfoto’s allang bewezen dat je aantoonbare weefselschade kunt hebben zonder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je deze, inmiddels niet-funtionerende pijn, nog nodig hebt. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

Dus de pijn zit tussen mijn oren?

Nee. Absoluut niet. Alle pijn is echt. Uit onderzoek (functionele MRI-brein scans) blijkt dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of door stressvolle situaties in ons leven.

Hoe kan OldPain2Go® helpen?

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. Je kunt herstellen. Niet-functionele pijn kan uit. OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was. Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel willen loslaten. Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Je kunt hier de video testimonials bekijken van enkele Nederlandse cliënten die gebruik maakten van de OldPain2Go® methodiek en op de Engelse pagina hier vind je 100+ Engelse testimonials.

Specifieke chronische pijn en OldPain2Go®

Voor specifieke chronische pijn (o.a. fibromyalgie, M.E., Chronisch Vermoeidheid Syndroom) klik hier.

Investering

OldPain2Go® past perfect in een traject pijnherstel. Ik heb de ervaring dat het belangrijk is om ruim de tijd te nemen voor een OldPain2Go sessie, zodat het mogelijk is dat je in één sessie een overbodig pijnsignaal uitschakelt. De tijdsinvestering is ongeveer 1,5 uur. Het tarief is €125 per sessie.

Locatie: online of in Hoogland.

Video van Steven Blake, de bedenker van OldPain2Go®