heel mindful

Grip op pijn en stress

 

Heel Mindful is een online aandachtstraining. Het heeft een bewezen positief effect op chronische stress en – pijn. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn, kalmeert je zenuwstelsel en je komt erachter dat wat jij denkt en voelt, invloed heeft op je lichaam.

lees meer

master your mind
master your health
master your life

heel mindful

mindfulness en pijn

Vraag je je wel eens af of je meer last hebt van de strijd en de weerstand tegen pijn dan van de pijn zelf? Hoe zou het zijn om te stoppen met vechten en zin in je leven te krijgen?

Daarvoor heb ik deze training gemaakt.

Deze training helpt je bij stress en pijn en het helpt je om te gaan met gedachten, zorgen en piekeren. Een groot deel van de dag zitten we in ons hoofd. We hebben gedachten over het verleden of over de toekomst. En we maken allemaal wel eens mee dat we ’s nachts wakker liggen van gepieker. En dat het niet lukt om ons hoofd tot rust te brengen. 

Met deze training leer je om daar iets aan te doen. Om rust te vinden in een drukke wereld, waar we geen controle over hebben. Door aandacht voor onszelf en onze reactie op de uitdagingen in het leven.

Toen ik me jaren geleden niet lekker voelde met een verhoogde bloeddruk, stelde de huisarts bloeddrukpillen voor. Daar voelde ik niets voor en ik ben zelf op onderzoek gegaan. Zo kwam ik bij mindfulness. Binnen no time ging mijn bloeddruk omlaag. En voelde ik me beter en ook helder en geconcentreerd. Ik kan veel in mijn hoofd zitten en het helpt mij voor meer contact met mijn lichaam. Om van denken naar voelen te gaan. Bovendien zijn mijn vervelende buikklachten  verdwenen.

Het heet ‘Mindful’, want het is ‘Heel Gezond’. Het helpt aangetoond bij een groot aantal gezondheidsproblemen. En deze training is gericht op heelheid, op de hele Jij; op je hoofd, lijf en hart. 

Het gaat om bewust aanwezig te zijn in het ‘hier en nu’. Het is een manier om het huidige moment te ervaren en om dat in je dagelijks leven te integreren. Heel Mindful is voor iedereen. Het is gewoon aandachtstraining en niet zweverig. Je kan er iets gewoons en alledaags van maken.

Ongemakkelijk is het niet, want het hoeft niet in kleermakerszit op een kussen of in een grot. Aandachtig zijn kan overal, de hele dag door. Zelfs of juist in de rij van de supermarkt. Er is geen goed en geen fout. Het is een aandachtig leren zijn om een leven lang te (be)oefenen.

De lijst van positieve effecten is lang en divers. Er vinden daadwerkelijk meetbare veranderingen plaats in je lichaam.

Heel Mindful is een online training van 8 weken om in eigen tijd te doorlopen. Wil je graag aan de slag met deze training? Het is een uitgebreide training die bestaat uit videopresentaties, meditaties, inspirerende teksten in e-books en oefeningen. Alle informatie en oefeningen staan in de laatste week in een e-book gebundeld. In de training heb ik veel aandacht besteed aan de praktische achtergrondinformatie vanuit de psychologie, omdat ik daar zelf ook van hou. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe het is om bewuster te leven en te leren luisteren naar je lichaam.

Wil je meer informatie? 

“The mind is the primary cause of illness on our planet today.
If you change your mind, you can change your biology”

Bruce Lipton

Voordelen
Mindfulness

N

Je vermindert stress

N

Je verlicht je pijn

N

Je slaapt beter

N

Je versterkt je immuunsysteem

N

Je voelt je vrij en tevreden

N

Je zelfvertrouwen verbetert

N

Je geheugen en focus verbeteren

N

Je wordt veerkrachtiger

N

Je vermindert depressieve gevoelens

N

Je versterkt je intuïtie

N

Je ervaart de werkelijkheid helder